Inspiratie

Liefde voor sieraden: Dat is waar het mee begon en wat altijd met mij mee is gegaan. Op 12 jarige leeftijd kilometers draad gebogen, gedraaid en verwerkt. Met of zonder kralen. Hierop volgde een verzameling kralen en materialen die ooit nog eens van pas zouden kunnen komen.

Mijn passie voor het maken van sieraden resulteerde in een opleiding in Schoonhoven, gevolgd door werken in Amsterdam. In het Spiegelkwartier om precies te zijn. Hét centrum voor prachtige stukken, eenmalig verfijnd en met liefde voor het ambacht en vak.

Hier is de bron van het soort sieraden waar ik menig uur in steek. Victoriaanse sieraden, mijn passie, zijn sieraden met oog voor detail, verfijnd, soms ondeugend, overdadig en ook strak van alles wat.

De ontwerpen van mijn sieraden komen van het bekijken van deze sieraden maar ook van materialen die ik tegen kom in eigen verzamelling, de natuur of omgeving, kleurgebruik in mode of boeken. Kortom, alles kan mij inspireren.

In de sieraden kan ook een erfstuk verwerkt worden, dat maakt het speciaal en uniek voor een klant maar ook voor mijzelf. Alle stukken worden volledig met de hand gemaakt. Dat kan uren, dagen of soms zelfs weken duren. Elk kraaltje wordt stuk voor stuk vastgezet met draad. Sommige stenen worden gezekerd met lijm maar de ‘zetting’ maakt dat het vast zit.

De materialen variëren; edelstenen en parels, glaskralen, kristal, beeldjes, schelpen en oude sieraden. Kortom, ongeacht het materiaal is elk stuk gemaakt met ziel en zaligheid en blijft genieten, elke dag weer.

U bevindt zich hier: Home Over Ancurio Inspiratie

Neem contact op

We staan u graag te woord.

Bel:    033-4691097

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier

Ancurio werkt samen met

Nieuwsbrief