Herinneringssieraden

Schatten in de kast

Door de jaren heen verzamel je voorwerpen die belangrijk voor je zijn. Dat ringetje van je eerste vriendje, muntjes van die ene vakantie, of die enige overgebleven oorclip van oma. Al deze objecten vertellen een verhaal maar liggen vaak opgeborgen in de kast. Zonde. Geef ze met een herinneringssieraad een prachtige nieuwe plek!

Het verhaal gaat verder

Wat zijn herinneringssieraden?

Herinneringssieraden zijn een manier om je gekoesterde voorwerpen te verwerken in -of om te vormen tot- een nieuw sieraad. Om te dragen of ten toon te stellen. Van een eenvoudige hanger tot een uitbundige wandversiering. Geplaatst in een nieuwe context komen je herinneringen weer tot leven. Het nieuwe werk maakt dingen weer zichtbaar. Er kan weer over gesproken worden. Het verhaal gaat verder en ligt niet meer in de kast.

Herinneringen verwerken

Het proces

Je bekijkt samen met mij de spulletjes en we herinneren het moment of het verhaal wat daarbij hoort. Om deze verhalen en herinneringen levend te houden, en prachtige stukken weer nieuw leven in te blazen, verwerk ik deze voorwerpen tot een nieuw sieraad of wandversiering. Het verwerken van objecten betekent ook het verwerken van de herinneringen. Verdienen jouw schatten in de kast ook een nieuwe plek?