Herinneringssieraad 4

Armband

Een herinneringssieraad kan ook een sieraad zijn wat onderdeel is van een set, maar wat niet draagbaar meer is op de ?oude? manier.  Aan de armband van barnsteen en zilver moest een flinke restauratie te pas komen om de armband nog draagbaar te krijgen. Door de restauratie zou de armband een totaal ander karakter krijgen, moderner, strakker. De uitstraling was organisch, Jugendstil en open.

Na overleg is besloten om de armband stevig en makkelijk draagbaar te maken met de barnsteen in zijn oorspronkelijke zetting. Van de set wordt de armband het meest gedragen en heeft derhalve ook meer te lijden door het veelvuldig af en om doen. De keuze van parels in combinatie met de barnsteen maakt de armband minder massief en laat de prachtige steen goed uitkomen.

De barnsteen is met Bead Embroidery techniek vastgezet op vilt gevolgd door het borduren van de zoetwaterparels en vele glaskralen. Tussen het vilt aan de bovenkant en het leer aan de binnenkant zit een zogenaamde aluminium cuff armband. Stevig en licht dus fijn om te dragen.

De armband is ?los? van de set te dragen, maar zeer zeker ook in combinatie met oorbellen, hanger en ring.