Herinneringssieraad 5

Wandsieraad

In dit wandsieraad zitten 2 voorwerpen waar het verhaal van een leven omheen gemaakt is vertaald in kleur, verhaal, stenen, liefde, symboliek, natuur en persoonlijkheid. Om tot een geheel te komen als er weinig voorwerpen of onderdelen zijn om te verwerken is het verhaal van de persoon of het leven van de persoon het meest belangrijke voor mij om te horen. Tijdens het vertellen wat de intresses, omstandigheden, voorliefdes, passies en verhalen zijn kan ik het vertalen naar vorm, kleur en voorwerpen.

Bij dit wandsieraad was het belangrijk dat de 2 voorwerpen ook gedragen konden worden, maar het mocht geen ?gat?achterlaten in het sieraad. Het middenstuk is een hanger/broche met beide voorwerpen, ring en lapis lazuli. Als het sieraad gedragen wordt zijn er kleurige pauwenveren te zien zoals er meerdere zijn verwerkt.

emotionele reis

Het gehele sieraad is opgebouwd met labradoriet, sponskoraal, fluoriet, lapis lazuli, amethist, kiezels en aventurijn. De stenen verwijzen, door manier van gebruik, naar natuur, kracht, muziek, symboliek, kwetsbaarheid, schoonheid, verandering en liefde. Voor mij was het een emotionele reis om dit sieraad te mogen maken. Ik ben blij dat ik het verhaal heb mogen vertellen en dat dit sieraad een mooie plek heeft gekregen.